top of page

Pla d'equip

​

Els alumnes de 5è és el segon curs que treballen dins el projecte SUMMEM. Han fet activitats de cohesió de grup, s’han creat els equips SUMMEM (equips de treball cooperatiu que porten a terme diverses activitats on la feina de cada membre de l’equip és important i necessària per poder arribar a assolir l’objectiu proposat) i han començat a treballar com a equip. 

En el treball, tant l’individual com en el d’equip, és important la autoavaluació. Saber veure si s’han assolit o no els objectius proposats, si s’han complert els compromisos personals que els diferents membres havien assumit així com els compromisos d’equip, adonar-se de si els càrrecs s’han dut a terme correctament, és molt important pel creixement de les persones. De la mateixa manera que també ho és l’adonar-se d’allò que es fa realment bé i d’allò que es pot millorar a nivell personal i com a equip. D’aquesta autoavaluació en diem PLA D’EQUIP.

Planificació i elaboració de la maqueta

​


Dins del tema de socials “Passegem per Catalunya” ens ha tocat fer una maqueta!!!. Després de la sortida que vam fer al Museu Gala-Dalí de Figueres per equips a l’aula hem planificat tot el que cal tenir en compte per portar-la a terme. Totes les aportacions les hem escrit utilitzant l’estructura del full giratori. A continuació amb un full vegetal din-3 hem intentat dibuixar la part de Catalunya que abarca de Mataró a Figueres. Ens ha costat força, però després amb algunes pistes hem aconseguit dibuixar el contorn d’aquesta part, les unitats de relleu, hidrografia, carreteres, autopista, poblacions per on vam passar,..  Després ja hem començat a treballar amb el cartró ploma, la plastilina, escuradents, cartolines,.... Ens han quedat unes maquetes molt boniques!!!! Per acabar les hem exposat i cada equip ha  passat i ha anotat de manera consensuada allò que ha considerat ben treballat i acertat i allò que li ha semblat que es podia haver millorat. Finalment, cada equip ha resolt i ha explicat tot el que se li ha demanat en el full. Ha estat una activitat molt completa!!!

L'arribada de Guifré el Pilós

​

Vilatans i vilatanes,

Sóc el comte Guifré el Pilós, comte de molts comtats. He vingut del passat a través d’una màquina del temps que he trobat amagada al bosc però el viatge m’ha deixat una mica estabornit i he perdut la memòria...no recordo gairebé res a part del meu nom i de que jo era un home amb molt de poder allà on vivia.
Necessito recordar per poder tornar...necessito recordar com era la meva a l’època de la qual jo vinc, com vivia la gent, què feien els nens i nenes de la vostra edat, què menjàvem, quines malalties hi havia i com les guaríem, quines robes fèiem servir per vestir-nos...si no recordo tot això i no sóc capaç de reconèixer l’època de la que vinc no podré tornar-hi mai més.
Creieu que podeu ajudar-me?

Línia del temps de l'Edat Mitjana

​

Després d’haver treballat diferents línies de temps: situar diferents fets destacats a les corresponents èpoques històriques, esdeveniments importants de la vida del comte Guifré el Pilós,.... ara ha tocat fer-ne una sobre l’Edat Mitjana. Hem hagut de seguir un text instructiu situant els segles amb els fets més destacats d’aquesta època. Ha estat una activitat d’atenció, interpretació i càlcul. Hem pogut demostrar les nostres habilitats fent línies de temps!!!!

VISITA A PUIG-REIG

​

Estem a punt de finalitzar el nostre IA i com a cloenda hem anat a Puig-reig. En aquest poble de la comarca del Berguedà ens esperaven una representació dels Templers. Aquests cavallers eren monjos que anaven a lluitar a les Creuades a Terra Santa. Vam poder fer 4 tallers: el d’escuts, on vam crear cadascú el propi segons el cognom o bé aficions; també vam fer-ne un altre que ens vam parlar i vam recordar l’art romànic, vam visitar l’ermita de st Martí. Per fer el tercer taller vam entrar a la casa dels Templers, on vam veure totes les dependències i per acabar el darrer tractava de saber com anaven vestits, quines armes i com lluitaven els Templers. Ens va agradat molt aquesta sortida, especialment per acabar d’entendre bé l’Edat Mitjana.

Escenes plàstiques de l'Edat mitjana

bottom of page