top of page

La NORMATIVA DE FUNCIONAMENT I CONVIVÈNCIA de l’etapa de batxillerat queda subjecte al

REGLAMENT DE RÈGIM INTERN (RRI) del centre

 

1. ACTITUD I CONVIVÈNCIA

1.1. Lʼalumne/a té el deure tant dʼassistir a classe com a qualsevol activitat (no voluntària) proposada des de lʼEscola amb puntualitat, respectar el calendari escolar i lʼhorari establert, realitzar les tasques encomanades pels professors i respectar lʼexercici del dret a lʼestudi dels seus companys.

1.2. Igualment, lʼalumne/a ha dʼadoptar un comportament de respecte que sigui adient amb el model educatiu de lʼEscola (una actitud que afavoreixi un bon clima de convivència), tal com està definit en el caràcter propi del centre, tant en les dependències escolars com en qualsevol dʼexterna quan estigui realitzant activitats fora de lʼescola o en representació dʼaquesta.

1.3. L’alumne/a ha de respectar a qualsevol membre de la comunitat educativa. Les directrius i/o advertiments realitzats per professors d’altres grups o etapes diferents a la de l’alumne/a així com per personal d’administració i serveis de l’Escola, tenen la mateixa validesa que si aquests haguessin estat fets per els professors propis.

1.4. L’alumne/a ha de venir a l’Escola vestit de manera adequada (la roba esportiva queda limitada a les sessions de la matèria d’Educació fisica). Especialment no es permet portar indumentària amb símbols que exaltin la xenofòbia o el racisme, que puguin ofendre pel seu contingut políttic o ideològic, que facin al·lusions a aspectes il·legals o a aspectes contraris a la salut, o que promoguin qualsevol tipus de violència. Si la indumentària no és la correcta, l’alumne/a pot ser obligat a canviar-se si porta roba adient o a marxar cap a casa a canviar-se.

1.5. Quan un alumne/a manté una conducta considerada contrària a les normes de convivència, incorre en una falta. Es consideren faltes aquelles accions que poden desvirtuar o perjudicar el tarannà acadèmic i social de l’Escola.

 

Les faltes que seran mereixedores de correcció són:

  • Les faltes injustificades de puntualitat a lʼhorari de l'Escola.

  • Les faltes injustificades dʼassistència a classe o a altres activitats educatives organitzades pel

    centre

  • Qualsevol acte dʼincorrecció i desconsideració amb els altres membres de la comunitat educativa.

  • Qualsevol acte injustificat que alteri el desenvolupament normal de les activitats del centre.

  • El deteriorament no greu, causat intencionadament, de les dependències del centre, del material

    dʼaquest o dels objectes i les pertinences dels altres membres de la comunitat educativa.

  • Els actes dʼindisciplina que, a criteri del professor corresponent o del tutor, no tinguin caràcter

    greu.

 

Les conductes dels alumnes greument perjudicials per a la convivència que seran considerades faltes greus i, en conseqüència, seran mereixedores de sanció són:

  • Els actes greus dʼindisciplina, injúries o ofenses contra membres de la comunitat educativa.

  • Lʼagressió física o les amenaces contra altres membres de la comunitat educativa.

  • Les vexacions o humiliacions a qualsevol membre de la comunitat escolar, particularment aquelles que tinguin una implicació de gènere, sexual, racial o xenòfoba, o es realitzin contra lʼalumnat més vulnerable per les seves característiques personals, socials o educatives. 

  • La suplantació de la personalitat en actes de la vida docent i la falsificació o sostracció de documents i material acadèmic.

  • El deteriorament greu, causat intencionadament, de les dependències del centre, del material dʼaquest o dels objectes i les pertinences dels altres membres de la comunitat educativa.

  • Els actes injustificats que alterin greument el desenvolupament normal de les activitats del centre.

  • Les actuacions i les incitacions a actuacions perjudicials per a la salut i la integritat personal dels membres de la comunitat educativa del centre.

  • La reiterada i sistemàtica comissió de conductes contràries a les normes de convivència en el centre.

  • En cas de dubte pel que fa a la gravetat de la falta comesa per un alumne, sʼatendrà al criteri de la comissió de disciplina del Consell escolar.

  • Les circumstàncies poden fer disminuir la gravetat de les actuacions dels alumnes contràries a les normes de convivència són:

  • El reconeixement espontani per part de lʼalumne de la seva conducta incorrecta.

  • No haver comès amb anterioritat faltes ni conductes contràries a la convivència en el centre.

  • La petició dʼexcuses en els casos dʼinjúries, ofenses o alteració del desenvolupament de les activitats del centre.

  • La falta dʼintencionalitat.

 

Les circumstàncies que poden augmentar la gravetat de les actuacions dels alumnes contràries a les normes de convivència són:

  • Les que, per la seva naturalesa, comportin discriminació per raó de naixement, raça, sexe o la situació personal o social.

  • Les que causin danys, injúries o ofenses als companys dʼedat inferior o als incorporats recentment al centre.

  • Les que indiquin premeditació o reiteració de la falta.

  • Les que suposin una acció col·lectiva o comportin publicitat manifesta.

 

1.6. Quan un alumne/a és expulsat de l’aula per actitud inadequada o conducta contrària a les normes de convivència, immediatament s’haurà de dirigir al seu tutor o, en cas que no estigui disponible, a un membre de l’equip de Coordinació de l’etapa.

1.7. A criteri del tutor i/o de Coordinació de l’etapa, quan un alumne/a cometi una falta serà comunicada a la seva família per escrit. La gradació de les comunicacions/sancions per ordre de menys a més gravetat és:

- comunicació d’incidència (comunicació de la falta sense sanció),
- comunicació de mesura correctora (comunicació de la falta i aplicació de sanció), i
- instrucció d’un expedient (amb intervenció de la Comissió de faltes que pot arribar a culminar amb expulsió definitiva).

 

2. TRIA DE MODALITAT I MATÈRIES OPTATIVES

2.1. En iniciar cadascun dels cursos, l’alumne/a triarà una modalitat de Batxillerat i unes matèries optatives de l’oferta que fa l’Escola. Aquestes matèries optatives tenen un recorregut temporal anual.

2.2. Durant el primer mes de classe, l’alumne/a podrà realitzar un canvi de modalitat i/o de matèries optatives sempre i quan hi hagi places disponibles en la modalitat i/o matèries destí.

 

(*) Les característiques pròpies del Batxillerat a l’Escola es troben definides a:

https://sites.google.com/a/mataro.epiaedu.cat/el-batxillerat-a-l-escola-pia-santa-anna-mataro/ 

 

 

3. MATÈRIES

3.1. Cada matèria tindrà definit el document “Plantejament de matèria” en el qual es descriuran els objectius i les competències a assolir, els continguts, la distribució horària, el material necessari per trebllar-la, la metodologia i les activitats d’aprenentatge, l’avaluació i els criteris de puntuació-correcció aplicables a les proves escrites.

3.2. Aquest document estarà a l’abast dels alumnes i serà comentat amb ells a principi de curs, durant les primeres sessions.

3.3. Totes les activitats d’avaluació relacionades amb les matèries (exàmens, treballs, etc.) i, en general, qualsevol informació rellevant relacionada amb aquestes seran introduïdes a l’Agenda online del grup (Google Calendar).

3.4. Les activitats d’avaluació seran entrades pels diversos professors a l’Agenda del grup durant les primeres sessions de cada trimestre de manera que en iniciar-lo, l’alumne serà coneixedor de l’ocupació temporal d’aquest. Excepcionalment, s’aniran entrant d’altres activitats durant el trimestre.

3.5. L’alumne/a té dret a sol·licitar la convalidació o exempció de les matèries d’Educació Física i/o matèries de modalitat o optatives d’acord amb la normativa del Departament d’Ensenyament i podrà ser informat, via tutor i Coordinació, dels tràmits i la documentació necessària per a tramitar-la.

 

4. SISTEMA D’AVALUACIÓ

4.1. Cada curs de Batxillerat es configura en 5 avaluacions, 3 corresponents a cadascun dels 3 trimestres amb que es divideix el curs, 1 ordinària de final de curs (global del curs) i 1 extraordinària. A les 4 primeres s’avalua la totalitat dels alumnes mentre que a l’extraordinària només aquells que no han superat l’ordinària i que poden aconseguir la superació de matèries pendents a partir de la prova extraordinària

4.2. L’equip docent, que està format pel conjunt de professors que intervenen en l’ensenyament- aprenentatge de cada grup d’alumnes coordinats i presidits per la persona tutora, actuen de manera col·legiada per fer el seguiment dels aprenentatges i prendre les decisions resultants d’aquest seguiment.

4.3. L’equip docent reuneix les seves dades per a coneixement del tutor:

- a 1r curs en 3 ocasions a l’equador de cada trimestre (reunions de seguiment), en 3 ocasions al

final de cada trimestre (reunions d’avaluació trimestral), en 1 ocasió en acabar el curs al juny (reunió d’avaluació ordinària) i en 1 ocasió al setembre (reunió d’avaluació extraordinària), i

- a 2n curs en 2 ocasions a l’equador de cada trimestre (reunions de seguiment), en 2 ocasions al final de cada trimestre (reunions d’avaluació trimestral), en 1 ocasió al maig (reunió d’avaluació ordinària) i en 1 ocasió al juny (reunió d’avaluació extraordinària).

4.4. Els resultats de les 2 primeres avaluacions de cada curs així com els de les avaluacions ordinària i extraordinària d’ambdos cursos, es fan arribar als tutors legals de l’alumne/a. Igualment, si s’escau, també es fan arribar informacions escrites dels informes de les reunions de seguiment.

4.5. L’avaluació de cada matèria cada trimestre es fa a partir de:

- l’avaluació continuada durant el trimestre que es composa de totes aquelles activitats

d’avaluació que el professor creu oportunes en l’observació sistemàtica del procés d’aprenentatge de l’alumne/a (controls, exàmens, treballs, dossiers, exposicions, presentacions, etc.), i

- l’avaluació de l’examen trimestral que és una prova global dissenyada amb els continguts bàsics treballats durant el trimestre i que té un valor màxim del 40% de la qualificació final d’aquest. 

4.6. Els objectius i les competències a assolir així com els aspectes concrets de cada matèria pel que fa a l’avaluació i als criteris de correcció, figuren en el document “Plantejament de matèria” que cada matèria té definit i que és conegut per l’alumne/a en iniciar el curs.

4.7. L’alumne/a que no supera una matèria al final del trimestre, pot recuperar-la durant el següent (exceptuant aquelles matèries que, en ser acumulatives, les pot recuperar aprovant el següent trimestre). L’activitat de recuperació és disposada pel professor de la matèria i pot consistir en la realització d’una prova, en la presentació d’un treball, etc. Si en aquesta recuperació l’alumne/a aprova la matèria, encara que sigui amb una qualificació superior a 5 punts sobre 10, la qualificació del trimestre que constarà en l’expedient acadèmic serà de 5 punts sobre 10.

4.8. L’alumne/a que arriba a final de curs amb trimestres pendents d’una matèria, té l’opció de recuperar-los mitjançant les recuperacions de final de curs. L’activitat de recuperació és disposada pel professor de la matèria i pot consistir en la realització d’una prova, en la presentació d’un treball, etc. Si en aquesta recuperació l’alumne/a aprova la matèria, encara que sigui amb una qualificació superior a 5 punts sobre 10, la qualificació del trimestre que constarà en l’expedient acadèmic serà de 5 punts sobre 10.

4.9. L’avaluació de cada matèria en finalitzar cada curs de Batxillerat es realitza en l’avaluació ordinària. En la sessió d’avaluació ordinària, el professor assigna una qualificació (nombre enter de 0 a 10) a partir del grau de consecució dels objectius/competències de la matèria per part de l’alumne/a. En aquesta avaluació, qui atorga la corresponent qualificació és el professor de la matèria.

4.10. Quan a un alumne li han quedat pendents matèries de l’avaluació ordinària, accedeix a l’avaluació extraordinària. En la sessió d’avaluació extraordinària, el professor assigna una qualificació (nombre enter de 0 a 10) que és la qualificació obtinguda a la prova extraordinària per part de l’alumne/a. En aquesta avaluació, qui atorga la corresponent qualificació, actuant de forma col.legiada i tenint en compte l’avaluació de cadascuna de les matèries cursades realitzada pel professor titular, és l’equip docent.

 

Resumint, el sistema d’avaluació del 1r de Batxillerat a l’escola:

 

 

 

 

 

 

 

 

     

Resumint, el sistema d’avaluació del 2n de Batxillerat a l’escola:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

4.11. El procés avaluatiu té en compte les persones i les seves circumstàncies, així la qualificació és individual per a cada alumne, no essent extrapolable totalment a terceres persones. Igualment, cal indicar que el procés d’avaluació es porta a terme tenint en compte la maduresa acadèmica de l’alumne en relació als objectius del batxillerat i les seves possibilitats de progrés en opcions posteriors.

4.12. La promoció de 1r curs a 2n es fa amb 2 matèries suspeses com a màxim. En cas de no promocionar a 2n curs, l’alumne que quedi amb 3 o 4 matèries pendents d’avaluació positiva, pot repetir només aquestes matèries o bé pot repetir tot el 1r curs renunciant a les matèries superades. En cas de no promocionar a 2n curs, l’alumne que quedi amb més de 4 matèries pendents d’avaluació positiva, repeteix 1r curs en la seva totalitat. La promoció de 2n curs per obtenir el títol de Batxillerat es fa amb la totalitat de les matèries aprovades (si a 2n curs a l’alumne/a li queda pendent alguna matèria, en el següent curs només repeteix les matèries pendents).

 

Resumint la promoció en el Batxillerat: 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

4.13. La qualificació global del Batxillerat es calcula:

- 90% de la qulaificació a partir de la mitjana aritmètica de totes les matèries cursades per

l’alumne/a durant els dos cursos, i
- 10% de la qualificació del Treball de recerca (*),

arrodonida a dos decimals.
(*) El sistema d’avaluació del Treball de recerca així com totes les seves especificitats, es troben definides a:  https://sites.google.com/a/mataro.epiaedu.cat/el-treball-de-recerca/

 

5. ASSISTÈNCIA I PUNTUALITAT

5.1. L’assistència, tant a classe com a les activitats proposades des de l’escola dins l’horari escolar, és obligatòria. Les faltes previsibles s’han de justificar al tutor o professor responsable amb la màxima antelació possible.

5.2. Totes les faltes han d’estar justificades. La justificació ha de ser realitzada per part dels tutors legals de l’alumne/a o bé telefònicament (trucada a recepció) o bé per mail.

5.3. Requereixen tractament específic les faltes d’assistència a les classes d’Educació Física que hagin de durar tot el curs o bé un període llarg de temps. En aquests casos caldrà aportar un certificat mèdic oficial com a justificant. 

5.4. Els alumnes podran entrar a l’Escola als matins a partir de les 7h45’ i a les tardes a partir de les 14h45’. Per entrar o sortir de l’Escola sempre s’utilitzarà l’entrada principal. Està expressament probihit entrar o sortir per les portes d’emergència. L’entrada principal de l’Escola restarà tancada durant l’horari lectiu de manera que s’haurà de demanar permís per poder entrar.

5.5. A l’hora de l’esbarjo (d’11h00’ a 11h30’), l’alumne pot optar per sortir al carrer o bé quedar-se a l’aula. La sortida i l’entrada en hores d’esbarjo es farà també per la porta principal de l’edifici.

5.6. A les 8.00h i a les 15.00h es tanca puntualment la porta d’entrada a l’edifici i es torna a obrir 10 minuts més tard per facilitar l’entrada a l’aumnat que s’hagi quedat fora. Així, a l’alumne/a que es trobi en aquesta situació se li computa una falta de puntualitat. A les 11h30’ també es tanca la porta deixant fora de l’edifici als alumnes que encara no hagin entrat.

5.7. Més del 20% de faltes d’assistència (dues faltes de puntualitat equivalen a una falta d’assistència) a les classes d’una mateixa matèria al llarg d’un trimestre (amb o sense justificació), no permet l’avaluació continuada per la qual cosa l’alumne/a romandrà “no avaluat” i anirà directament a la recuperació de la matèria en qüestió. Només en casos excepcionals (causes de força major que seran valorades pel tutor i Coordinació) aquesta mesura no es portarà a terme.

5.8. A l’hora que comença la classe, l’alumne ha d’estar en disposició de començar-la amb menció especial a l’hora d’entrada a primera hora del matí i de la tarda i a l’hora d’entrada de l’esbarjo.

5.9. En cas que un alumne/a cometi una falta de puntualitat, no se’l deixarà sense entrar a l’aula excepte en cas de reincidència.

5.10. Des de cada matèria s’estableix en el bloc d’actituds que les faltes d’assistència repercuteixen en la qualificació final d’aquesta.

5.11. Durant les classes només es podrà sortir de l’aula amb autorització explícita del professor. L’alumne/a no podrà sortir de l’Escola durant l’horari lectiu sense l’autorització explícita del tutor o d’algun membre de l’equip de Coordinació de l’etapa.

5.12. Quan hi hagi una absència d’un professor, l’Escola disposarà una substitució. Si Coordinació ho creu oportú, coneixent amb antelació l’absència del professor d’una primera hora, els alumnes entraran una hora més tard; en cas de que l’absència sigui a última hora, els alumnes sortiran una hora abans. Tant en un cas com en l’altre, l’avís a l’alumnat el farà un responsable de l’Escola: professor, tutor, coordinador.

5.13. Si en una hora de substitució és possible la realització d’una classe d’alguna matèria del currículum del grup (professor substitut), es farà classe de la matèria en qüestió.

5.14. En cas que passat un temps prudencial (15-20 minuts) un professor no arribi a la classe que li pertoca, una representació de l’alumnat es dirigirà a Coordinació per donar-ne comunicació. En cap cas, si la classe correspon a l’última franja, l’alumnat marxarà del centre sense autorització expressa d’algun responsable de l’Escola.

 

6. EXÀMENS I TREBALLS
6.1. REFERENT ALS EXÀMENS

6.1.1. L’alumne/a està obligat a presentar-se als exàmens proposats pels professors; en cas que li sigui impossible, parlarà amb el corresponent professor, que d’acord amb la normativa vigent, es reservarà el dret de convocar-l’hi en un altre moment. 

6.1.2. L’alumne/a està obligat a portar tot el material necessari per realitzar un examen que el professor li hagi indicat en cada cas. La no-presentació de l’esmentat material pot comportar -a criteri del professor- l’exclusió de l’examen.

6.1.3. L’alumne/a adoptarà a l’examen una actitud coherent i respectuosa; no podrà adreçar-se als seus companys, ni consultar cap tipus d’escrit o dispositiu -llevat que el professor digui el contrari-, ni intentar copiar; qualsevol alumne que infringeixi aquesta normativa pot ser exclòs de la prova.

6.1.4. L’alumne/a realitzarà l’examen amb bolígraf, amb tinta blava o negra i utilitzarà fulls DIN A-4 que li lliurarà el professor. Segons la matèria, i a criteri del professor, l’alumne/a pot fer servir altres estris.

6.1.5. En els exàmens d’avaluació contínua, l’alumne està obligat a romandre a classe fins que el temps concedit per realitzar-lo finalitzi.

6.1.6. Si la presentació de l’examen no té els mínims exigibles, el professor pot resoldre de no corregir- lo fent constar un zero com a qualificació assolida.

6.1.7. A qualsevol examen de qualsevol matèria es valorarà en els criteris de puntuació-correcció la correcció lingüística del redactat, l’expressió adequada, la claredat en el raonament exposat i l’ortografia.

6.1.8. L’alumne/a lliurarà l’examen al professor corresponent, abans que aquest surti de l’aula. Tindrà el dret que se li corregeixi i se li lliuri (a criteri del professor, els exàmens de recuperació finals i proves extraordinàries poden ser no lliurats, encara que sí mostrats i degudament comentats).

6.1.9. L’alumne/a té el dret de conèixer totes les seves notes corresponents a qualsevol tipus d’examen (avaluació continuada, trimestral, recuperació...).

6.1.10. Els alumnes són els dipositaris de les proves que els lliurin els professors. Els professors són els dipositaris de les proves no lliurades als alumnes.

6.1.11. El professor pot proposar la recuperació de l’examen que s’hagi suspès, en el dia i en el moment que cregui més escaients i/o en les dates marcades per tal efecte, previ avís als alumnes.

6.1.12. El professor pot fer exàmens orals en cas que l’alumne, a causa d’alguna lesió o per altres motius, no pugui efectuar-los per escrit, en qualsevol circumstància que ell cregui oportuna.

6.1.13. No s’excedirà mai de dos exàmens prèviament avisats i planificats al dia pel que fa a matèries comunes i de modalitat, a no ser que s’arribi a un acord grup/professor.

6.1.14. L’alumne/a té l’obligació d’assistir a les classes que precedeixen a un examen si vol tenir opció a poder realitzar la prova. Si no s’acompleix aquesta condició, el professor pot decidir de no deixar-l’hi fer i/o qualificar-li la prova amb un zero si no hi ha una causa de força major que hagi justificat la no- assistència.

6.1.15. Si l’alumne/a no assisteix a una sessió d’activitat d’avaluació continuada, el professor es reserva el dret de fer-ni una altra que la subtitueixi o d’avaluar-lo amb les altres qualifcacions del trimestre.

6.1.16. Si l’alumne no es presenta a una prova de recuperació, perd la convocatòria.

6.1.17. Concretant sobre els exàmens trimestrals:

a)  Els exàmens ocuparan cinc dies al trimestre tant en el cas de 1r curs com en el cas de 2n.

b)  Els professors no poden demanar treballs que exigeixin una alta dedicació als alumnes dins de les dues setmanes anteriors a l’inici dels exàmens trimestrals a no ser que els treballs en qüestió no hagin estat plantejats amb prou antelació o a no ser que s’arribi a un acord grup/professor.

c) Els professors no poden realitzar proves prèviament avisades dins de la setmana immediatament anterior a l’inici dels exàmens trimestrals a no ser que s’arribi a un acord grup/professor.

d)  Els exàmens seran de continguts bàsics de cada matèria.

e)  És obligatori de presentar-se als exàmens trimestrals. En cas que un alumne no es presenti a un examen trimestral per causes justificades, el professor de la matèria pot decidir o bé d’avaluar-lo únicament amb les qualificacions de l’avaluació continuada, o bé d’obligar-lo a presentar-se a la recuperació de la matèria (en aquest cas la nota de la recuperació suplirà la de l’examen trimestral). 

6.1.18. Concretant sobre els exàmens de recuperació:

a)  En cas que un alumne/a no es presenti a un examen de recuperació sense causa justificada,

perd la convocatòria.

b)  La no presentació a un examen de recuperació o el fet de deixar-lo en blanc, implica la renúncia per part de l’alumne a ser qualificat de la matèria. Això porta implícit, en cas que l’examen sigui de la recuperació de final de cicle, renunciar a la superació d’aquesta.

c)  La qualificació d’un trimestre recuperat tindrà un valor de 5 punts independentment de la nota real assolida en l’examen de recuperació. Aquesta nota real serà valorada pel professor per perfilar la qualificació global de la matèria en finalitzar el curs o cicle.

d)  Les matèries suspeses globalment en finalitzar el 1r curs, s’hauran de recuperar en la seva

globalitat durant el següent curs.

6.1.19. Concretant sobre els exàmens corresponents a les proves extraordinàries:

a)  En cas que un alumne/a no es presenti a una prova extraordinària sense causa de força major, perd la convocatòria.

b)  La no presentació a una prova extraordinària o el fet de deixar-la en blanc, implica la renúncia per part de l’alumne a ser qualificat de la matèria i, per tant, a tenir opció de superar-la. Això porta implícit, en cas que la prova extraordinària sigui de final de cicle, renunciar a la superació del curs.

6.2. REFERENT ALS TREBALLS

6.2.1. Qualsevol treball que l’alumne/a hagi de presentar s’ha d’ajustar als terminis, metodologia d’elaboració i presentació establerta pel professor.

6.2.2. Els treballs dels alumnes podran ser no admesos pels professors quan no siguin presentats dins del termini previst, estiguin bruts o mal presentats, copiats i/o, en general, no s’ajustin a allò prèviament establert pel professor. En cas que això sigui així, el professor pot resoldre de no corregir-lo fent constar un zero com a qualificació assolida.

 

 

7. ÚS DE DISPOSITIUS MÒBILS, PLATAFORMA EDUCATIVA I MAIL INSTITUCIONAL

7.1. Els dispositius són una eina d'aprenentatge reservada a objectius educatius. És el professor qui decideix en quin moment s’utilitzen a l’aula i en regula el seu ús.

7.2. Totes les connexions a la xarxa (webs, xarxes socials, correu...) queden supeditades a la consulta i aprovació del professor/a o responsable de l'espai d'aprenentatge on es trobi l'alumne/a.

7.3. Tots els membres de la comunitat educativa tenen dret a preservar l'ús de la seva imatge i identitat i, per tant, qualsevol dispositiu que permeti gravació d’imatges i/o so només podrà ser utilitzat amb expressa autorització del professor. L’enregistrament d’imatges sense autorització dins de les dependències de l’Escola per ús privat o públic serà especialment penalitzada.

7.4. Qualsevol element que interaccioni negativament sobre el normal desenvolupament de la classe, pot ser requisat pel professor; més concretament, la mala utilització dels telèfons mòbils com elements de distorsió a l’aula, serà especialment penalitzada: queda prohibit mantenir connectats els telèfons mòbils i fer-ne ús en horari lectiu en qualsevol de les seves funcions (excepte si no hi ha una autorització explícita per part del professor). En cas d’incompliment d’aquesta norma, l’aparell serà retingut i es posarà en coneixement del tutor de l’alumne. En cas de reincidència, quedarà immobilitzat fins a resoldre el tema amb la família.

7.5. És responsabilitat de l’alumnat vetllar pel correcte estat de càrrega dels seus dispositius. No es podrà efectuar la seva càrrega al centre, excepte en casos excepcionals i sota expressa autorització. 

7.6. L’Escola no es fa responsable de la pèrdua o robatori dels dispositius mòbils propietat de l’alumne/a.

7.7. El Departament Informàtic de l’Escola podrà restringir l’accés dels dispositius als recursos del centre en cas de ser necessari.

7.8. A l’inici de curs es lliurarà a cadascun dels alumnes:

- un password pesonalitzat que li permetrà accedir a la platafora educativa “Educamos” on hi

trobarà diversos serveis, entre ells l’EVA (Entorn Virtual d’Aprenentatge”) on els prfessors hi tindran penjats els diversos recursos de les matèries, i

- una direcció de correu electrònic institucional (gmail) que li permetrà accedir als serveis de Google, entre ells l’accés a Google Calendar (on hi ha l’Agenda de grup), accés a drive (per compartir documents), accés a sites (eina triada per molts professors per penjar recursos de matèria), etc..

7.9. Tant l’accés a la plataforma com la direcció de correu electrònic són propietat de l’Escola i l’alumne/a n’ha de fer un ús adequat i responsable. En finalitzar el Batxillerat, tant l’accés com el correu electrònic, quedaran inutilitzats per l’alumne/a.

7.10. En cas d’un ús inadequat de la plataforma com del correu electrònic, l’alumne/a pot quedar privat de la seva utilització.

 

8. CONSUM D’ESTUPEFAENTS, SUBSTÀNCIES TÒXIQUES O ALCOHOL

8.1. No es permet el consum, la venda o l’intercanvi d’alcohol o qualsevol substància tòxica o estupefaent a l’Escola (inclòs l’esbarjo al carrer), així com arribar a l’Escola sota els seus efectes.

8.2. No es permet fumar en cap dependència de l’Escola.

8.3. Si s’observen conductes inadequades que podrien respondre als efectes de l’alcohol, substància tòxica o estupefaent s’avisarà a la família i s’aplicarà la sanció corresponent.

8.4. Si hi ha sospita de tinença d’alcohol, substància tòxica o estupefaent per part d’un alumne a l’Escola s’avisarà als Mossos d’Esquadra que actuaran segons el protocol establert. També es posaran els fets en coneixement de la família i s’aplicarà la sanció corresponent.

 

9. MATERIALS, ESPAI ESCOLAR I ENTORN

9.1. L’alumne/a que malmeti el material escolar per un mal ús de forma intencionada o per imprudència, s’haurà de fer responsable de la reparació i/o reposició d’aquest material.

9.2. Els alumnes no estan autoritzats a consultar o manipular cap material propi del professorat, ja sigui en format físic o electrònic.

9.3. No es permet menjar ni beure a les aules o passadissos durant les classes (pel que fa al beure, es podrà depenent de les condicions ambientals de l’aula, sempre amb autorització del professor). A l’hora de l’esbarjo, si l’alumne/a s’ha quedat dins l’edifici, podrà fer-ho tot vetllant que després les dependències escolars quedin netes.

9.4. Qualsevol objecte utilitzat per l’alumne dins les dependències escolars que distorsioni el normal funcionament de les activitats, podrà ser retirat o no autoritzat a fer-ne ús. 

9.5. L’alumne ha de mostrar una actitud respectuosa envers els espais de l’Escola i el seu entorn. Accent especial, a l’hora de l’esbarjo i a les entrades i a les sortides, mereix l’entorn urbà de l’Escola: és necessari vetllar per mantenir-lo en condicions adequades sense embrutar-lo, no malmetre el mobiliari urbà, mostrar actitud de respecte tant pels veïns com pels vianants, etc.. Si es detecta que això no és iaxí, es poden pendre mesures al respecte (organització de l’alumnat en brigades de neteja, no autorizar l’alumnat a sortir al carrer en el moment de l’esbarjo, etc.).

9.6. L’alumnat ha de vetllar perquè les aules quedin en bon estat i en bones condicions de neteja sobretot després de l’última hora lectiva (taules guixades, residus per terra, taules i cadires desordenades, etc.).

9.7. Fora del seu horari escolar, els alumnes no poden restar a les aules, a menys que sigui amb l’autorització expressa d’un professor.

9.8. A l’inici de curs es lliurarà a cadascun dels alumnes un nombre (combinació al·leatòria personalitzada) que li permetrà fer ús d’un armariet durant tot el curs escolar.

9.9. Els armariets són propietat de l’Escola i l’alumne/a n’ha de fer un ús adequat i responsable (està destinat bàsicament a guardar-hi material escolar). De no ser així, el tutor pot demanar a l’alumne/a que l’endreci o que li mostri el contingut del mateix. L’últim dia lectiu del curs és responsabilitat dels alumnes deixar l’armariet net i en condicions de ser novament utilitzat.

9.10. L’ús dels armariets és personal. No hi ha d’accedir altres persones a excepció del tutor o coordinador, si s’escau. L’Escola no es fa responsable dels objectes dipositats en el seu interior.

9.11. En cas d’un ús inadequat de l’armariet, l’alumne/a pot quedar privat de la seva utilització.

9.12. L’ús de l’ascensor està destinat a qualsevol persona que accedeixi a l’edifici amb incapacitat motriu o que tingui autorització per utilitzar-lo. Perquè un alumne/a pugui fer-ne ús, ha de tenir permís del seu tutor o de Coordinació. Si un alumne/a presenta una incapacitat motriu (encara que temporal però de certa durada), se li proporcionarà una clau perquè en pugui fer ús.

9.13. Pel que fa a les aules específiques (laboratoris, aules d’informàtica, espais d’educació física, aules d’arts, etc.), la normativa especial que les regeix serà donada a conèixer als alumnes pels professors que habitualment les ocupen.

9.14. Les dependències especials de l’Escola tals com la Mediateca també tenen normatives especials d’ús. És obligatori que l’alumne/a les coneixi quan hi accedeixi.

9.15. L’Escola fomenta la sostenibilitat i el respecte al medi ambient. L’alumne ha de vetllar per l’estalvi de recursos (llum, aigua, paper, etc.) i la reutilització i reciclatge correcte dels materials.

 

10. ALTRES

10.1 SORTIDES A ACTIVITATS EXTERNES

- Els desplaçaments cap als destins es realitzarà amb mitjans de transport disposats per l’Escola o bé amb mitjans de transport públic amb l’acompanyament del professorat responsable.
- Quan el desplaçament es faci amb bus o amb tren, l’alumnat podrà anar directament al lloc de convocatòria: Passeig del Callao, davant l’entrada del Port de Mataró, i Estació Renfe Mataró respectivament. 

10.2. DESPLAÇAMENT AMB VEHICLES CONDUÏTS PER L’ALUMNAT

- Els alumnes no poden utilitzar vehicles conduïts per ells per desplaçar-se durant les hores lectives si no és amb expresa autorització d’un professor de l’Escola.

10.3. MEDICAMENTS

- Des de la farmaciola de l’Escola no s’administrarà cap medicament a l’alumne, únicament es practicaran les primeres cures en cas que sigui necessari.

10.4. EXTRAVIAMENT D’OBJECTES

- L’Escola no es fa responsable dels objectes que l’alumne/a pugui extraviar dins o fora del centre durant les hores lectives.

10.5. EN CAS D’EMERGÈNCIA

- Referent a les instruccions a seguir en cas d’emergència:
a) en inicar el curs, l’alumant reberà informació i formació de les accions a realitzar en cas

d’emergència,
b) si s’activa l’alarma d’emergència i no hi ha cap contraordre, cal evacuar l’edifici seguint el

protocol que es dóna a conèixer en iniciar el curs, i
c) cal seguir les instruccions que doni qualsevol professor o membre del personal d’administració i

serveis de l’Escola i cal col·laborar amb la persona que dóna les instruccions fent el que aquesta demani i ajudant a mantenir l’ordre de la situació. 

 

 

 

 

Normativa i funcionament de convivència
bottom of page